onsdag 19 augusti 2009

Höjd försäkring för rökare!


Käraste Dagbok!

Det finns förslag på att rökare ska betala högre försäkringspremier pga de onödiga hälsoriskerna de bidrar med till sig själv och andra. Dessutom kostar de sjukvården ofantliga summor.
Jag tycker givetvis detta är helt rätt.
Höj försäkringspremierna för rökare!


När vi ändå håller på borde vi också göra likadant för alla feta. Jag menar hur mycket kostar inte de? Oj, oj, oj.
Höj försäkringspremierna för feta!


För att inte tala om alla fylleskallar med sina suporgier, leverskador, misshandelsfall, våldtäkter och annat som sker under berusning.
Höj försäkringspremierna för fylleskallarna!


När vi ändå kör för fullt måste vi även tänka på alla fula som ligger oss till last. Alla fula är så himla deprimerade och tycker synd om sig själva och sliter på vår sjukvård.
Höj försäkringspremierna för alla fula!


Och givetvis får vi ju inte glömma alla blattar! De som kommer hit och lever på bidrag och dessutom har de ju med sig såna där alla möjliga konstiga sjukdomar som är omöjliga att bota. Hela deras mörka kroppar är ju fyllda med multiresistenta bakterier som det inte finns någon medicin emot.
Så höj försäkringspremierna för alla blattar!


Givetvis får vi ju inte glömma alla etniska svenskar också. De går ju alltid in i väggen, får äta deppomedicin, super sönder sig, är otrogna och ger varandra könssjukdomar.
Höj försäkringspremien för alla etniska svenskar!


Ja, då är det ju bara jag och min fru kvar, då. Men vänta!
Min hustru lever ju med mig, Sveriges största fara! Klart riskbeteende från hennes sida.
Höj försäkringspremien för fru Jacobsson!


Ja!
Höj för alla jäklar som finns givetvis.
Ja, utom för mig, då...

Puss på er!


11 kommentarer:

 1. Hm....jag är av den uppfattningen att vissa som frivilligt ägnar sig åt sådant som leder till skador och mer vård faktiskt ska betala en högre färsäkringspremie och betala mer för sin vård. Jag har inte mycket över för rökare och de som proppar i sig fel mat som leder till hjärt- och kärlsjukdomar (och andra sjukdomar - cancer för att nämna fler). Det är ju faktiskt relativt lätt att lägga om sina vanor. Hhela samhället skulle tjäna på om människor slutade med sina ovanor, åt bra och ägnade några timmar i veckan åt motion istället för att sitta framför tv:n/datorn jämt. Å andra sidan så skulle kanske läkemedlesindustrin gå med stora förluster. Många läkare vittnar tyvärr om att människor hellre äter mediciner än lägger om sina vanor. Det är stort motstånd mot motion på recept t.ex.

  Men detta är min personliga uppfattning och som ditt inlägg belyser; det är svårt att veta var man ska dra gränsen.

  Kram och ha en fin dag!

  Ps. Nu får vi se om denna kommentar blir en s.k. flamebait, det vet man ju aldrig. Ds.

  SvaraRadera
 2. Ingela!
  Vilket långt och bra svar!

  Själv avskyr jag nej jag föraktar rökning. Jag förstår verkligen inte vitsen. Man blir ful, fattig, dör i förtid o luktar illa. Skulle någon av mina barn börja röka drar jag bort hälften av deras arv o ger till de andra. Det är sant. Ingen av de 3 stora röker. De hatar rökning!

  Jag håller helt m dig att man har ett personligt ansvar vad gäller kost, levnadsvanor o motion. Jag som har lite övervikt kan inte skylla på någon annan än mig själv. - VEM gjorde mig så här fet?

  Ja, var drar man gränsen? Det var precis d jag ville belysa.
  Och IGEN håller jag med dig. Det är relativt lätt att lägga om sina vanor. Från ofräscha till fräscha.

  Ha d finast under dagen.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Visst är rökning ett hälso problem.
  Det är homosexualitet också.(aids)
  Dax dom lägger om sina vanor.
  Motionärer som springer i hjäl sig.
  Unga friska fotbolls spelare som faller ner och dör.
  Höj all sjukförsäkring det 4 dubbla, så ingen kan leva på sina löner.
  Tänk om världen vore fel fri...
  Vad tråkigt alla skulle ha..
  Här brukar jag skriva kram men stryp är kanske bättre.
  Ps.Jag är inte bitter...

  SvaraRadera
 4. Det är dyrt med försäkrinagr...
  När ett rattfyllo backade in i min bil och sedan smet, var det JAG som fick betala högre självrisk eftersom polisen inte fick tag i den skyldige. Till sist fick jag svaret:
  Men vaddå? vi är ju trots allt ett affärsdrivande företag och någonstans måste vi dra gränsen. MAN MÅSTE JU KALKYLERA RISKERNA!!!

  SvaraRadera
 5. Fan Kenna!
  Bra!
  Jag glömde homisar o motionärer på min lista!
  Och de där riskfyllda fotbollsspelarna.
  För att inte tala om ungdomar som med flit utsätter sig för risken att bli misshandlade och våldtagna när de är ute o springer på nätterna.

  Jonas.
  Ja. Självklart var det ju ditt fel att du hade ställt bilen mitt i vägen för den stackaren. Du fick väl betala skadestånd också till honom? Det borde du fått göra.
  Fint försäkringsbolag. Det måste jag genast byta till..

  SvaraRadera
 6. Till viss del har du kanske rätt men ändå inte. Det finns ju vissa sjukdomar som vi faktiskt förorsakar själva. Ska vi då får betala det själv?

  Frågan kan inte riktigt besvaras. Ett alkoholberoende exempelvis är en sjukdom. Men däremot ska man ge hjälpen när det går att hjälpa dessa människor. Att sätta de på tvångsvård brukar inte fungera.

  Själv röker jag inte och har faktiskt inte ens testat.

  SvaraRadera
 7. Den här är svår var drar man gränserna för vad som är värt att försäkra- betala för mm
  Jag tycker dock att varje person har ett ansvar och jag anser att beroende som beroende du kan vara alkolist du kan ha ätstörningar du kan röka / knarka, men vi måste vilja ta ansvar över våra liv och vilja leva bra och må bra. ALLA bör få en chans och Idag finns det ngt som heter motion på recept som man skriver ut (ofta till personer med depressioner) men motståndet är så stort även hos terapeuterna verkar det som att man inte gör allt för att få personerna att förså att det är bra för dom.
  Har själv gått med en sån - motion på recept och det funkar så mer ansvar och vilja hos oss själva..
  Jag anser mig själv vara nykter bulimiker /anorektiker men istället för att sluta helt med mitt beroende som man kan göra med rökning - alkohol mm är jag tvungen att ha ett förhållande till mittberoende och mat varje dag
  Enda anledningen att jag fixar det är att jag bestämmt mig för att aldrig hamna i skiten igen.
  Sorry nu blev det ett helt föredrag och skulle egentligen först ha sagt vilken otroligt vacker fru och son du har
  Stora varma Kramar

  SvaraRadera
 8. Ps. Glömde ju skriva förut: Vad fin fru du har! Kram Ds.

  SvaraRadera
 9. På tredje dagen klädde Ester sig i konungslig skrud och trädde in på den inre gården till konungshuset, mitt emot själva konungshuset; konungen satt då på sin konungatron i det kungliga palatset, mitt emot palatsets dörr. När nu konungen såg drottning Ester stå på gården, fann hon nåd för hans ögon, så att konungen räckte ut mot Ester den gyllene spira, som han hade i sin hand och sade; härmed höjer jag din FÖRSÄKRINGSPREMIE...

  SvaraRadera
 10. Järngrrrl: Ja visst är alkoholism en sjukdom som krävs åtgärder och hjälp för den sjuke. Ja, visst är fråga knivig o det var det jag ville peka på. Ska vi peka ut EN grupp dvs rökarna som den som "får skylla sig själva" lr ska vi inkludera fler??

  Sanna: Starkt och modigt Sanna att du ville dela med dig av dina egna erfarenheter och som du säger du måste ju varje dag gå in och slåss med ditt gamla beroende igen o igen o igen. Du kan ju inte avstå mat. Och räknas ätstörn in som självförvållat? Det finns ju miljoner teorier och böcker varför man drabbas.
  Jag går bakom dig Sanna om du måste ramla någon :)
  Tack för hustruberömmet. Ja, Hon är vacker på utsidan också. Och blind förmodligen...

  Ingela: Tack :) Jag har visat o hon säger äh... :)

  Stella: Va? Står det i gamla eller nya???

  SvaraRadera
 11. Ingela: Alltså ett tacksamt äh med ett leende.. :)

  SvaraRadera